Објављено дана Оставите коментар

ŠTO SVAKI PECAROŠ RAZMIŠLJA PRIJE NEGO UPECA RIBU?

Svaki ribolovac često razmišlja o sledećem pre nego što upeca ribu:

  1. Odabir pravog mesta: Ribe se često nalaze na određenim mestima u vodi, pa ribolovac razmišlja o tome gde je najbolje postaviti udicu ili mamac. Razmišlja o dubini vode, strujama, skrovištima i drugim faktorima koji mogu uticati na kretanje ribe i njeno hranjenje.
  2. Izbor odgovarajuće opreme: Ribolovac razmišlja o tome koju vrstu opreme koristiti u zavisnosti od ciljane ribe i okoline u kojoj peca. To može uključivati izbor štapova, mašinica, najlona ili strune, udica, mamaca i drugih dodataka koji su najbolje prilagođeni ribolovnom okruženju.
  3. Tehnika ribolova: Ribolovac razmišlja o odgovarajućoj tehnici ribolova koju će primeniti. To može uključivati izbor načina izbačaja, način vođenja mamca ili pravilan način korišćenja opreme. Razmišlja o tome kako privući ribu i kako postaviti udicu na način koji će povećati šanse za uspešan ulov.
  4. Odabir pravog mamca: Ribolovac razmišlja o vrsti mamaca koji će privući ribu koju želi da ulovi. To može biti veštački mamci poput varalica ili prirodni mamci kao što su crvi, gliste ili riblje meso. Ribolovac razmišlja o vrsti ribe, njenoj ishrani i preferencijama kako bi odabrao najefikasniji mamac.
  5. Posmatranje okoline: Ribolovac pažljivo posmatra okolinu i vodi računa o promenama i znakovima koje može primetiti. To može uključivati primetiti površinske aktivnosti ribe, pokrete ptica ili promene u struji vode. Ova posmatranja pomažu ribolovcu da odredi gde se riba nalazi i kako prilagoditi svoj ribolovni pristup.
  6. Strpljenje i upornost: Ribolovac razume da je ribolov igra strpljenja i da neće uvek odmah upecati ribu. Stoga je važno biti strpljiv, uporan i pripremljen na duže čekanje. Ribolovac zna da će se trud isplatiti i da će uloviti ribu ako ostane fokusiran i istrajan.

Svaki ribolovac ima svoje razmišljanje i strategiju, ali ovi aspekti su često deo razmišljanja svakog pecaroša pre nego što upeca ribu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *