Објављено дана Оставите коментар

Boatman brodići za prihranu i razvlačenje sistema – kako rade?

Boatman brodici su često korišćeni u ribolovu za prihranu i razvlačenje sistema. Evo kako obično funkcionišu:

  1. Prihrana: Boatman brodici se koriste za prihranu ribe. Obično se u njih sipa hrana ili mamci koji će privući ribu. Brodici su opremljeni posebnim posudama ili komorama za smeštaj hrane, a zatim se pomoću daljinskog upravljanja ili ručnih komandi puštaju u vodu na određenom mestu.
  2. Razvlačenje sistema: Ovi brodici se takođe koriste za razvlačenje ribolovnih sistema, kao što su mreže ili štapovi za pecanje. Mogu se koristiti za raspoređivanje ribolovnih linija ili mreža na određenoj dubini ili udaljenosti od obale.
  3. Daljinsko upravljanje: Većina modernih boatman brodica dolazi sa sistemima daljinskog upravljanja, što omogućava korisnicima preciznu kontrolu nad kretanjem brodica. Upravljanje se obično vrši putem daljinskog upravljača koji koristi radio talase ili druge tehnologije za komunikaciju sa brodicima.
  4. Navigacija i sigurnost: Kako bi se izbegle sudare i druge nezgode na vodi, boatman brodici su često opremljeni navigacionim sistemima poput GPS-a i sonara. Takođe, mogu biti opremljeni i svetlosnim signalima ili drugim uređajima za obeležavanje njihove lokacije, posebno kada se koriste u većim vodama ili noću.
  5. Punjenje i napajanje: Većina boatman brodica koristi baterije za napajanje, koje se obično pune izvan vode pre upotrebe. Baterije mogu biti punjive ili zamjenjive, a kapacitet baterija obično određuje koliko dugo brodica može ostati u upotrebi pre nego što se mora ponovo napuniti.

U suštini, boatman brodici omogućavaju ribolovcima efikasnije i preciznije prihranjivanje ribe ili postavljanje ribolovnih sistema, čime se poboljšava uspeh u ribolovu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *