Објављено дана Оставите коментар

Kako rade brodići za prihranu ribe?


Brodići za prihranu ribe su obično opremljeni s različitim sustavima za raspršivanje hrane koja će se koristiti za hranjenje ribe. Evo općeg postupka kako ti brodići obično funkcioniraju:

  1. Priprema hrane: Prije nego što se brod pošalje u akvakulturu ili ribnjak, hrana za ribe se priprema. Ovo može uključivati miješanje različitih sastojaka i oblikovanje hrane u granule ili tablete koje se lako mogu raspršiti ili rasporediti u vodi.
  2. Punjenje spremnika s hranom: Hrana se puni u spremnike na brodu. Ovi spremnici mogu biti velike posude ili spremnici s odjeljcima za različite vrste hrane.
  3. Programiranje ruta i rasporeda: Operater broda obično programira rutu koju će brod slijediti kroz ribnjak ili akvakulturu, kao i raspored hranjenja. Ovo može uključivati određivanje količine hrane koja će se raspršiti na određenim lokacijama i u određeno vrijeme.
  4. Raspršivanje hrane: Kada brod dođe do određene lokacije ili u određeno vrijeme prema unaprijed postavljenom rasporedu, sustav za raspršivanje hrane aktivira se. To može biti sustav s propelerima koji raspršuje granule hrane ili sustav s cijevima i mlaznicama koji raspršuju tekuću hranu.
  5. Praćenje i podešavanje: Tijekom hranjenja, operater broda može pratiti učinkovitost raspodjele hrane i prilagoditi parametre raspršivanja prema potrebi. To može uključivati promjene u brzini, smjeru ili količini hrane koja se raspršuje.
  6. Održavanje i čišćenje: Nakon završetka hranjenja, brod će se očistiti kako bi se uklonili ostaci hrane i spriječile moguće kontaminacije ribnjaka ili akvakulture.

Ovisno o modelu broda i specifičnim zahtjevima, mogu postojati razlike u detaljima kako ti brodići rade, ali općenito slijede ovaj proces kako bi učinkovito hranili ribe u ribnjacima ili akvakulturama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *