Објављено дана Оставите коментар

Najbolje bojle za šarana?

Kada je u pitanju ribolov šarana, postoji nekoliko popularnih bojli koje ribolovci koriste kao mamce. Odabir najbolje bojle može zavisiti od različitih faktora, uključujući lokaciju, vremenske uvjete, prehrambene navike riba, kao i lične preferencije ribolovca. Evo nekoliko popularnih opcija:

  1. Ananas i jagoda: Ovo je klasična kombinacija koja privlači šarane. Ananas daje slatkasti miris i okus, dok jagoda dodaje dodatnu privlačnost.
  2. Riblja mješavina: Bojle koje sadrže riblje brašno i ekstrakte ribe često su učinkovite za privlačenje šarana. Ove bojle imitiraju prirodnu hranu šarana.
  3. Čokolada i vanilija: Ova kombinacija daje bogat i primamljiv miris. Šaran može biti privučen slatkim mirisom čokolade i vanilije.
  4. Tigernut (čičak): Tigernut, ili čičak, je još jedan popularan mamac za šarane. Ima slatkastu notu koja privlači ribe.
  5. Voćne kombinacije: Bojle koje kombinuju različite voćne arome poput maline, trešnje, ili breskve često su uspješne u privlačenju šarana.

Važno je eksperimentirati s različitim vrstama mamaca kako biste otkrili koji najbolje funkcioniše na vašem terenu i u vašim uslovima ribolova. Takođe, važno je uzeti u obzir i sezonske promjene u prehrambenim navikama šarana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *