Објављено дана Оставите коментар

Šaranski pribor

Ovaj pribor se može razlikovati od opšteg ribolovačkog pribora po svojoj specifičnoj nameni i prilagođenosti za lov šarana. Evo nekoliko ključnih komponenti šaranskog pribora:

  1. Šaranski štapovi i role: Ovi štapovi su obično duži i snažniji od klasičnih ribolovačkih štapova. Role su takođe dizajnirane za dugotrajno ribolovanje, često sa snažnim kočnicama i kapacitetom za veliku količinu ribolovačke linije.
  2. Ribolovačka linija: Za šaranskog ribolova često se koriste debele monofilamentne ili pletene linije, koje su izdržljive i mogu izdržati težak teret prilikom izvlačenja šarana iz vode.
  3. Montaže: Postoje različite vrste montaža za šaranskog ribolova, uključujući helikopter sistem, inline sistem i druge, koji su dizajnirani da minimiziraju šanse da riba oseti otpor prilikom uzimanja mamca.
  4. Mamci: Popularni mamci za šaranskog ribolova uključuju boile (kuglice od različitih materijala i ukusa), pelete, partikle (kukuruz, grašak, konoplja) i drugi specijalizovani šaranski mamci.
  5. Plovci: Plovci za šaranskog ribolova obično imaju veću nosivost i koriste se za postavljanje mamca na određenu dubinu, kao i za indikaciju kada riba grize.
  6. Olovo i olovnice: Olovo se koristi za pravilno postavljanje i stabilizaciju montaže na dnu vode, dok se olovnice koriste za uravnotežavanje mamca ili za dodavanje dodatne težine montaži.
  7. Hranilice i dodatna oprema: Šaranski ribolovci često koriste hranilice (feedere) za privlačenje ribe na određeno mesto. Takođe, mogu koristiti i različitu dodatnu opremu poput marker boja, sonara i drugih uređaja za pronalaženje ribe i određivanje dubine vode.

Ovo je samo osnovni pregled šaranskog pribora, a specifična oprema može varirati u zavisnosti od preferencija ribolovca i uslova ribolova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *