Објављено дана Оставите коментар

ŠTO JE BROD ZA PRIHRANU RIBE-BRODIĆ ZA MAMCE?

Brod za mamce je daljinski upravljano ili autonomno plovilo koje je dizajnirano sa ciljem dostavljanja mamaca ili ribolovne opreme na određenu lokaciju u vodi. On se često koristi od strane ribolovaca kako bi privukao ribu na njihovo mesto za pecanje ili kako bi dostavio mamce na delove koji su teško dostupni za zabacivanje.

Brodovi za mamce obično imaju pregrade ili otvore u kojima se mogu skladištiti mamci poput boilija, peleta ili mamac za prihranu. Opremljeni su električnim motorima koji pokreću brod i omogućavaju mu kretanje po vodi. Kretanje i pravac broda se upravljaju putem daljinskog upravljača ili, u nekim slučajevima, prethodno programiranim instrukcijama.

Prednost korišćenja broda za mamce je ta što ribolovcima omogućava precizno pozicioniranje mamaca na željenoj lokaciji, često na značajnoj udaljenosti od obale ili mesta za pecanje. Ovo može biti posebno korisno kada se peca na velikim jezerima, akumulacijama ili rekama sa velikom udaljenošću za zabacivanje ili na delovima koji su teško dostupni. Korišćenjem broda za mamce, ribolovci mogu tačno postaviti mamce tamo gde veruju da se riba nalazi, povećavajući šanse za uspešan ulov.

Brodovi za mamce dolaze u različitim veličinama i dizajnima, od kompaktnih i laganih modela do većih i naprednih verzija opremljenih dodatnim funkcijama poput GPS navigacije, detektora ribe ili podvodnih kamera. Specifične karakteristike i mogućnosti broda za mamce mogu varirati u zavisnosti od proizvođača i modela.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *