Објављено дана Оставите коментар

Najbolji brodići za prihranu ribe i razvlačenje sistema u šaranskom ribolovu

U šaranskom ribolovu postoje razni brodići i sistemi koji se koriste za prihranu ribe i razvlačenje. Izbor najboljeg brodića i sistema zavisi od vaših preferencija, budžeta i specifičnih uslova ribolova. Evo nekoliko popularnih opcija:

  1. Hopper brodići: Hopper brodići su mali, autonomni brodići koji mogu nositi hranu i razvlačiti sistem za prihranu ribe. Oni se obično upravljaju daljinskim upravljačem i mogu se programirati da automatski razvlače sistem na određenim mestima u vodi. Hopper brodići su vrlo praktični jer omogućavaju precizno ciljanje mesta za prihranu i omogućavaju ribolovcima da ostanu na obali.
  2. Čamci sa sonarom: Ovi čamci su opremljeni sonarom koji omogućava ribolovcima da lociraju mesta sa ribom i adekvatno rasporede hranu. Sonar će vam pomoći da identifikujete dubine, strukture dna i kretanje ribe, što vam omogućava da postavite sistem za prihranu na optimalno mesto.
  3. Električni čamci: Električni čamci su sve popularniji izbor za prihranu ribe. Oni imaju ugrađeni elektromotor koji omogućava tiho i precizno manevrisanje na vodi. Električni čamci mogu biti opremljeni specijalnim nosačima i sistemima za prihranu ribe, kao i mogućnošću razvlačenja i povlačenja sistema.
  4. Sistemi za prihranu na kopnu: Ovi sistemi se postavljaju na obalu ili na pontonu, omogućavajući vam da prihranite ribu bez korišćenja brodića. Mogu biti u obliku automatskih hranilica koje se programiraju da rasporede hranu u određeno vreme i na određenoj udaljenosti. Ovi sistemi su pogodni ako ne želite da koristite brodić ili ako ribolovite na mestima gde je upotreba brodića ograničena.
  5. Ručno razvlačenje sistema: Ako preferirate tradicionalniji pristup, možete koristiti ručno razvlačenje sistema. U ovom slučaju, neće vam biti potreban brodić, već ćete ručno voditi sistem prihrane ribe na odabrane lokacije. Ova opcija je jednostavnija i jeftinija, ali zahteva više fizičkog napora.

Prilikom izbora brodića i sistema za prihranu ribe, bitno je uzeti u obzir specifične potrebe ribolovačkog okru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *